Veel divergentie in de maand juni

Het 2e kwartaal zit erop. Divergentie (verschillen tussen de beurzen) is zichtbaar. Links en rechts zien we inmiddels wat vliegen in de soep. Niet bij alle beurzen overigens.

Divergentie op de beurzen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, het is een opvallende situatie momenteel op de beurzen. De belangrijkste beurzen noteren hoogste standen ooit, maar dit gaat gepaard. Met FEAR. Snapt u het nog?

De maand juni was toch wel de maand van de grote divergentie. Ofwel, er zijn grote verschillen tussen de ene en de andere beurs. Hieronder de grote verschillen in Europa.

De AEX ligt nog dapper hoog en droog, boven alle MA’s.  Er werd opnieuw een plusje behaald in de maand juni. Alleen een kleine minpuntje was er met het maandslot, de stijgende wig gaf namelijk net op de laatste dag van de maand geen steun meer.

De DAX kon afgelopen maand niet verder plussen.  De DAX is uit de wig gevallen. En die MA20 (middellijn bollingerband) biedt al een paar weken geen steun meer. De DAX ligt er dus wat zwakker bij dan de AEX

De zwakste schakel is echter niet de DAX, maar de Franse beurs. De CAC40 had ronduit een slechte maand juni.

3 weken geleden heeft de belangrijke steun het begeven. Sindsdien mist deze index alle kracht en is zelfs onder de MA200 gedoken. Het slot vrijdag was op het laagste punt in 5 maanden tijd!

Een belangrijke oorzaak van de zwakte van de Franse beurs is de oplopende rente. Beleggers zijn niet blij met de ruk naar rechts die in Frankrijk gaande is.

Op wallstreet zien we ook wel wat divergentie, maar een stuk minder dan in Europa.

De rente liep ook in de VS vrijdag hard op. Blame Biden.

De dow jones had een licht rode 2e kwartaal. Belangrijke steun heeft het echter altijd gehouden.

De S&p500 bleef de hele maand juni op recordjacht.  Op de laatste dag van het kwartaal werd geopend op een hoogste stand ooit, maar die top werd duidelijk verkocht.

Bij de Nasdaq zien we hetzelfde. Er is nog geen verkoopsignaal te zien. De candle van vrijdag is net als bij de S&p500 wel toppend, komende week zullen we snel zien of dit een blijvende top blijkt te zijn.

Na een sterke start van het jaar heeft de bitcoin het de laatste weken zwaar.  Sinds de halving zien we steeds meer zwakte. Wel zien we de laatste week steun net boven de MA200.

De euro heeft het moeilijk tegenover de US dollar. Steun is hier gewenst want als die groene lijn niet langer steun geeft, ligt de weg naar beneden open.

Conclusie

De meeste beurzen hebben een sterk 1e half jaar achter de rug. We noteren hoogste standen ooit en tevens beleggers die angstig zijn. Dit past niet. Bij all time highs hoort jubelstemming, geen angst. What’s wrong?

De service optietrading

Vind je het leuk om de service optietrading beter te leren kennen? We hebben een live-chat!

We verwachten veel van komend half jaar. Daarom hebben we een mooie aanbieding voor je.

AANBIEDING

Als je een kwartaal-abonnement VIP neemt, laten we het lopen tot het eind van het jaar!

Dat is dus 3 maanden gratis extra!

Alle info staat hier

De VIP service van optietrading

 

Happy trading!

Rene vd Vondervoort