Update 27-4: de apple is overrijp

Beleggers namen gisteren een afwachtende houding aan. De gretigheid van afgelopen tijd maakt plaats voor terughoudendheid. Het resultatenseizoen is in volle gang. Deze week wordt 1/3e van alle bedrijfsresultaten binnen de s&p500 gepresenteerd. De verwachtingen zijn al laag gespannen. Ondanks die lage verwachtingen zien we toch nog veel missers. Gisteren nabeurs was het de beurt aan apple. 

De AEX stond vrijwel de hele dag in de plus. DSM en Randstad presenteerden de resultaten. De cijfers van DSM werden goed ontvangen. Het aandeel was de grootste stijger binnen de AEX met een plus van 2.3%. Randstad viel tegen. Het aandeel droeg de rode lantaarn met een verlies van 3%. De AEX eindigde 0.19% hoger op 447.64 punten.

De AEX was de positieve uitzondering in Europa. De overige beurzen leverden licht in. Wallstreet was verdeeld. De dow jones kon plussen; de nasdaq eindigde 0.47% lager. Nabeurs presenteerde zwaargewicht apple de resultaten. Deze waren slecht. Voor het eerst sinds de lancering van de iPhone in 2007 verkocht apple minder telefoons dan het jaar ervoor en voor het eerst sinds 2005 zien we zelfs een omzetdaling!  Apple is over the top. Het aandeel kelderde in de nabeurshandel.

Knipsel

en wat te denken van het aandeel twitter na resultaten? No words needed.

Knipsel

De trends op de beurzen

AEX

Als we de koersontwikkeling van het jaar 2016 bekijken, zien we een groot wigpatroon. Meestal volgt er na afronding een scherpe uitbraak omlaag. Dat is nu nog niet aan de orde; het bestaande patroon is nog niet afgerond. De steunlijn heeft het nog niet begeven.  Er liggen nog wat gaps te wachten om gedicht te worden. Dat is voor later.

AEX25 Index

 

De relevante korte trend van de AEX :

chart

 

NASDAQ

De stemming op de nasdaq is niet goed. Er staat een toppatroon. In de weekend-update   werd dit al besproken. De verkoopdruk kan verder toenemen.

 

NASDAQ100 Index

Verwachting vandaag

De futures staan roodgekleurd. Met name de nasdaqfuture noteert lager. De verwachting voor vandaag is wederom terughoudendheid.

Knipsel

 

Daar komt bij dat het vandaag wachten is op de FED. Janet Yellen zal om 20.00 uur haar beleid toelichten. De markten gingen eerder nog uit van 4 rentestappen in het jaar 2016, maar deze verwachtingen zijn door Yellen al getemperd. Ze ziet beren op de weg.

Wilt u optietrading leren kennen? We hebben een kennismakingsaanbieding. Het verplicht u verder tot niets! Kijk hier voor alle info!

Knipsel

tot zo op de chat  chat en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort