Update 13-5: Wat is dat toch met die 430 punten?

De resultaten van Aegon stelde beleggers teleur. Het aandeel leverde ruim 11% in. Gemalto deed het iets minder slecht met een verlies van 7%. De bewegingen op de markten zijn groot. De achtbaan is de hele week geopend. Iedere dag opnieuw. De AEX ging gisteren eerst 8 punten omhoog om vervolgens weer 8 punten te dalen. Zachte landing. Het slot was 0.88% lager op 430.89 punten. Weer die 430 punten. Wat is dat toch met die 430 punten?

 

De fondsen die met resultaten of ander nieuws komen, laten grote uitslagen zien. De markten lijken erg nerveus.  Als eerste zien we de trends van aegon, boskalis en Gemalto.

Aegon ligt er erg zwak bij. Met een gap is aex onder de steun gezakt.

AEGON

Ook het plaatje van boskalis ziet er niet fraai uit. Pas boven de weerstandslijn is het aandeel koopwaardig.

BOSKALIS WESTMIN

Gemalto is met een dreun onder de steunlijn gezakt. Lagere toppen. Bearish patroon.

GEMALTO

 

De euro had een slechte dag en leverde in. De olieprijs is erg beweeglijk en schiet met procenten per dag op en neer. De markten zijn onrustig. Grote bewegingen. Bedrijven die met cijfers komen krijgen het soms zwaar te verduren.

Het marktbeeld gisteren 

 

Knipsel

 

De beurzen

AEX

Ieder timeframe heeft zn eigen trend. De uurgrafiek van de aex laat zien dat we sinds de top op 458 te maken hebben met een patroon van lagere toppen en lagere bodems. De laatste week zien we echter een rustpauze. Een pauze bij de 430.

 

AEX25 Index

 

In onderstaande grafiek is het nog duidelijker. De index wil wel maar kan niet. Jojo tussen 440 en 430. De belangen bij de 430 zijn blijkbaar hoog.

chart

DAX

Ook bij de dax zien we dat lagere-toppenpatroon. Met hogere bodems sinds een week. Gisteren zakte de dax echter onder de rode lijn. Een negatieve ontwikkeling. Op zoek naar de nieuwe lagere bodem. De groene stippellijn is de eerste target down.

 

DAX30 Perf Index

 

S&P500

Ook deze index is al een tijdje zoekende. We hebben de top van 3 weken geleden met vervolgens lagere toppen. Stijgende trendkanaaltjes met lagere toppen. Belangrijke steun rond de 2040 punten. Daaronder is het mis. Dat is voor later.

 

S&P500 Index

 

Verwachting vandaag

De futures openen vanmorgen wat lager. De achtbaan kan weer van start!

Knipsel

We kijken wat verder dan de waan van de dag. Deze mooie patronen blijven onze voorkeur!

Kijk hier als u meer informatie wilt!

 

Een fijne dag!

Rene vd Vondervoort