Update 18-6: De week van de GAPS

Een GAP is een gat in de grafiek. Een koersgebied waarop de hele dag niet is gehandeld.  gaps worden meestal gedicht. Afgelopen week zagen we een uitzonderlijke situatie bij de AEX.  Het is de week van de gaps geworden. De AEX startte de handelsweek met een gap-down en eindigde de week met een gap-up. En in het midden van de week zagen we ook nog 2 gaps. Hoe gaat dit aflopen? Lees hieronder verder.

Brexit-angst  domineerde de hele week. De beweeglijkheid op de markten is groot. De paniekbarometer VIX schoot bijna naar 40.

Knipsel

 

Vrijdag ebde die angst wat weg nadat een Brits parlementslid werd vermoord. Opluchting aan het eind van de week op de Europese markten. En toch blijft de hele financiële wereld angstig uitkijken naar aanstaande donderdag. Dat is de datum van het referendum in de UK. Verloven van bankiers zijn ingetrokken. Het belang moge duidelijk zijn. Er mag niks fout gaan in de nacht van donderdag op vrijdag als de definitieve uitslag van het referendum er zal zijn. Het is nog altijd geen gelopen race. De polls blijven een nek-aan-nekrace aangeven.

 

 

De financiële markten

AEX

Onderstaande grafiek laat het verloop van de AEX van afgelopen week zien.

chart

 

In de daggrafiek heeft De AEX een groot hoofd-schouderpatroon afgerond. De neklijn heeft het begeven.  Dit patroon blijft haar geldigheid houden zolang de aex onder de neklijn noteert. Deze lijn ligt bij circa 430 punten. Een verdere opvering kan dus makkelijk zonder dat het negatieve patroon verandert. Het doel van het kopschouderpatroon ligt onder de 400 punten.

AEX25 Index

 

DAX

De DAX heeft een grote driehoek neerwaarts verlaten. Net als bij de AEX is ook hier sprake van gaten in de grafiek. Beleggers hadden haast. De beweeglijkheid was afgelopen week groot.

DAX30 Perf Index

S&P500

De maatgevende s&p500 heeft nog nauwelijks last van de grote daling die in Europa plaats vindt en blijft dichtbij hoogste koersen ooit noteren.

 

S&P500 Index

NASDAQ

De nasdaq laat wel al lange tijd lagere toppen zien en dreigt nu  uit de grote driehoek te vallen. ”Houston we have a problem”

 

NASDAQ100 Index

Verwachting komende week:

De komende week zal ook volledig in het teken staan van Brexit. Wordt het vrijdag een grote opluchting? Of zullen de Engelsen werkelijk in meerderheid beslissen om te vertrekken? Niemand die het weet. We hebben besloten om de komende week redelijk neutraal met 3 richtingen in de markt te blijven zitten. We laten de markt beslissen wat er gaat gebeuren.

Afgelopen week was de beste week van dit jaar voor onze services. We zaten op de top short en zijn rond de bodem long gegaan. Alle rendementen, portefeuilles en trades laten we doorlopend  in onze chatruimten zien. Wilt u een paar weken vrijblijvend meekijken en onze services ervaren? Meld u dan hier  https://optietrading.com/abonnementen/   aan voor een kennismakingsabonnement!

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort