De bulls slaan weer terug, en hoe!

Afgelopen week begon zwak, maar eindigde sterk voor de beurzen in Europa en op wallstreet. Na de daling van maandag werd er op dinsdag een belangrijke bodem geplaatst op de beurzen. Nadat de bodembel rinkelde, sloegen de bulls toe. Het groot koopoffensief is hervat. De nasdaq wist op vrijdag zelfs een nieuwe hoogste koers ooit te plaatsen. Wat mogen we komende week verwachten? 

Milde correctie

Met name in Europa was er een milde correctie gaande. Noord Korea werd aangewezen als de boosdoener van deze kortstondige daling. De schrik ebde alweer snel weg. Beleggers konden geen reden verzinnen om nog meer stukken te verkopen, dus de koopwoede kon hervat worden. De kopers bleven in de markt, ook na het slechte banenrapport van de V.S.  wat vrijdagmiddag verscheen.

Hoe staat het met de korte trends van de beurzen? Onderstaande grafieken geven een duidelijk beeld van de huidige situatie op de financiële markten.

AEX

Opvallend bij de AEX is de grote hoeveelheid gaten in de grafieken. (GAPS). Een aantal gaps is inmiddels gedicht, maar er staat er ook nog een aantal open. De koersen van afgelopen dinsdag liggen erbij als een eilandje. Een gap aan beide kanten. Een island reversal. Een bodempatroon.

Sindsdien was er woensdag,  donderdag en vrijdag een nieuw gap up bij opening. Het gap van vrijdag is gedicht, de overige gaten nog niet. Verder zien we stijgende trendkanaaltjes. Telkens als zo’n kanaal neerwaarts werd verlaten kwam er een dalingsgolfje. Vrijdag bij het slot werd het stijgend kanaal neerwaarts verlaten….

DAX

Het neerwaarts verlaten van stijgende trendkanaaltjes is niet alleen bij de AEX zichtbaar. In alle uurgrafieken hieronder zien we eigenlijk hetzelfde beeld. Een sterke stijging maar een relatief zwak weekslot. Oordeel zelf.

De futures op wallstreet

Wallstreet opent iedere dag om 15.30 uur in de middag. (Europese tijd)  Maar de hele financiële wereld kijkt naar de futures op deze indices. Deze futures lopen ook tijdens de Europese en Aziatische handel door. Loodrechte stijgingen met een zwak weekslot. Hieronder de future van de dow jones, van de s&p500 (ES) en van de nasdaq (NQ).

 

Aanstaande maandag zijn de beurzen in de V.S. gesloten in verband met een feestdag (Labor Day). De futures zullen wel open zijn.

Heeft u onze herfstaanbieding al gezien? We bespreken op de chat doorlopend alle indices die u volgt. Neem eens een kijkje? U bent van harte welkom!

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort