De verwachtingen voor komende week

De start van afgelopen week was wat nerveus door opnieuw Noord-Korea. Net als alle vorige keren ebde de onrust al snel weer weg. De AEX had per saldo een zijwaartse week. Het werd een rondje om de 518 punten. Al een half jaar zit de AEX in een relatief smalle range. De bewegingen worden steeds kleiner. Dit belooft iets. Maar wat? Wat zijn de verwachtingen voor komende week? Lees hieronder verder. 

Orkanen

Het orkanenseizoen is in volle gang. Er wordt een recordbedrag aan schade verwacht. Na de catastrofe in de miljoenenstad Houston wordt het ene na het andere Caribische eiland zwaar getroffen. En nu is Cuba aan de beurt. Later dit weekend krijgt Florida het voor de kiezen. We wensen de mensen in de getroffen gebieden veel sterkte!

De financiële markten

De beurzen trekken zich zoals gewoonlijk weinig aan van het natuurgeweld. Voor de verzekeraars wordt het wel een duur grapje natuurlijk. Beursbreed blijft het er topperig uitzien, maar van een significante trenddraai is nergens sprake. De stijging op de indices moet zo lang mogelijk door blijven gaan.

De ”destructive wave C down” (elliot wave) komt eraan, maar de start is er nog niet. We zien op alle beurzen al geruime tijd dat de stijging stokt, maar van een draai is (nog) geen sprake.  Voor een duidelijk beeld van alle indices en valuta kunt u LINK! KLIK HIER kijken.

 

AEX

Als we inzoomen op de AEX grafiek, dan kunnen we een aantal bearishe en bullishe zaken opnoemen. Hieronder wordt het toegelicht Dezelfde AEX grafiek wordt meerdere malen getoond, met telkens een andere insteek

  • De AEX laat telkens kleine stijgende trendkanaaltjes zien
  • als de AEX uit een trendkanaaltje valt volgt een dalingsgolfje
  • de AEX laat voornamelijk lagere toppen zien
  • afgelopen week maakte de AEX een hogere bodem
  • Er kan een bullish omgekeerd kopschouderpatroon ontstaan

Het mogelijke bullishe omgekeerde kopschouderpatroon staat hieronder.

Voorlopig maakt de AEX niet echt haast met een nieuwe stijging. Er zullen nog wat weerstanden overwonnen moeten worden om het patroon van lagere toppen af te wimpelen. Het is niet ons voorkeurspatroon, maar het is wel een van mogelijke scenario’s die we de komende week in ons achterhoofd houden.

 

Het bearishe scenario: In dit scenario lukt het de AEX niet om duidelijk boven de 520 door te stomen en volgt een nieuwe dalingsgolf. Ook dit scenario is mogelijk. Omdat de AEX al een half jaar tussen de 533 en 505 noteert, moeten we alle opties open houden en wachten op de duidelijkheid over het vervolg.

 

Dollar-Yen

Het voorkeurspatroon voor komende periode is bearish. Niet sec voor de aex, maar beursbreed. De daggrafieken van wallstreet zien er topperig uit. Overal lijken stijgende wiggen neerwaarts verlaten te worden en dat belooft een grotere dalingsgolf. De AEX is ”volgbeurs” van wallstreet. Mede door de dollarafhankelijkheid van de AEX.  Deze grafieken kunt u elders op deze site volgen.

Gaat de YEN de trigger worden voor een daling op de markten? In de daggrafiek is een belangrijke uitbraak zichtbaar.

Olie

Vrijdag laat zakte de olieprijs ineens fors. Genoeg om scherp in de gaten te houden!

 

Tenslotte nog 2 grafieken van de korte trends van de Amerikaanse futures ES en NQ.

ES is de future van de s&p500 en NQ is de future van de nasdaq.

Follow the leader

We bekijken het op de chat natuurlijk van dag tot dag. Onze herfstaanbieding loopt alleen dit weekend nog!

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort