Altijd pret met de FED

De meeste Europese beurzen waren gisteren gesloten. Wallstreet niet.  Apple kwam nabeurs met kwartaalresultaten welke beleggers geruststelden.  De nasdaq schoot omhoog. Vanavond zijn de ogen weer gericht op het rentebeleid in de V.S. Altijd pret met de FED. 

Resultaten

Het cijferseizoen is nog in volle gang. Gisteren rapporteerden 225 bedrijven hun resultaten. Vandaag zijn dat er 304 en morgen 335. Voor de liefhebber: de hele lijst staat hier: https://stocktwits.com/discover/earnings-calendar

Uitgelicht: apple

Na een paar zwakke weken zien we dat de lange-termijn uptrend van apple in tact is gebleven. De indrukwekkende stijging blijkt nog niet klaar te zijn.

Morning call AEX

De AEX doet al weken weinig. De range is smal. De AEX beukt tegen de toppen aan, maar het lukt niet om er overtuigend overheen te komen. Er is inmiddels ook een stevige bodem bij 549 gemetseld. Kortom: de AEX komt niet van zijn plek en het is simpelweg wachten op meer duidelijkheid voor de vervolgrichting.

Morning call wallstreet

Het patroon op wallstreet is anders dan van Europa. Daar is wel duidelijk een correctiefase aan de gang. De lagere toppen die we bij de AEX niet zien, is wel in de V.S. gaande. De dow jones zette zelfs intraday gisteren een lagere bodem dan de bodem van een week geleden. Die lagere bodem kwam niet bij de s&p500 en de nasdaq futures. Daar hogere bodems en lagere toppen. Onbeslist. Zie de 3 relevante grafieken hieronder.

Dow jones

S&P500

Nasdaq

FED

Waar moeten we vandaag op letten?

Het is een drukte met resultaten, maar ook met macronieuws. Vanmiddag verschijnt het voorlopig banenrapport V.S.  van loonstrookjesverwerker ADP. En Vanavond is de FED weer aan zet om het rentebeleid te bespreken. Altijd pret met de FED.

Agenda

Heb je onze grootste aanbieding OOIT al gelezen? Alleen deze week nog geldig!

Voorjaarsaanbieding van optietrading!

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort