Unilever zet rem op stijging AEX, DAX breekt uit

De AEX wilde graag meedoen met de DAX gisteren, maar unilever hield het tegen. Unilever verloor 2.27% bij een afwachtende handel. De AEX eindigde vlak, de DAX kreeg vleugels en kon 1.5% bijschrijven bij het slot. En toen kwam de FED. 

Macronieuws

Het macronieuws gisteren was verdeeld. De economie van de eurozone is de eerste 3 maanden van dit jaar vertraagd. Er kwam een groei van 1.7% uit waar 2.5% werd verwacht.  Het 4e kwartaal vorig jaar was dit nog 2.7%. De industriële activiteiten in de eurozone zijn gezakt naar het laagste niveau sinds maart 2017.

Uit het banenrapport van ADP bleek dat er in de V.S. iets meer banen bij zijn gekomen dan verwacht. Dit is belangrijk voor de FED. Beleggers willen graag weten hoeveel renteverhogingen er dit jaar in de V.S. nog komen.

Om 20.00 uur was het rentebesluit. Er kwam zoals verwacht geen renteverhoging. De beurzen deden niet veel op dit nieuws. Wel schoten de euro, goud en zilver omhoog. De verwachting in de markt blijft dat de volgende renteverhoging van de FED in juni komt.

Unilever

Unilever gaat vandaag ex-dividend. Aan het koersverloop van gisteren te zien lijkt het of het aandeel gisteren al ex-dividend ging. Een daling tegen de markt in. Ongebruikelijk voor het defensieve aandeel.

Morning call AEX

Er gebeurde weinig met de AEX gisteren. Er werd een hoger topje gezet, maar dat werd teruggedraaid. Oer saldo niks gebeurd. De bewegingen blijven klein. Wachtend op…

DAX

De DAX liet wel een overtuigende doorbraak boven de vorige toppen zien. Wat weten onze oosterburen wat wij niet weten?

Morning call wallstreet

Terwijl de DAX dus nieuwe toppen zet, zien we dat niet terug op wallstreet. Integendeel.

Dow Jones

De dow jones is bij de bodems van afgelopen maand aanbeland. Wat een verschil!

NASDAQ

De nasdaq laat afgelopen weken lagere toppen en hogere bodems zien. De uitbraak lijkt aanstaande.

 

Waar moeten we vandaag op letten?

Het is een drukte met resultaten, maar ook met macronieuws. De futures beloven een zwakke start. The day after FED is always bad.

 

Agenda

 

Heb je onze grootste aanbieding OOIT al gelezen? Alleen deze week nog geldig!

Voorjaarsaanbieding van optietrading!

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort