Zijn de beurzen niet meer te stoppen?

Het is dit jaar iedere week hetzelfde verhaal op de financiële markten. Wat voor nieuws er naar buiten komt maakt niet uit. De beurzen blijven alles van de zonnige kant zien. Weerstanden worden uitgenomen alsof ze er niet zijn. De AEX boekte de 8e plusweek op rij. Niet te stoppen.  Hoe gaan we verder?  

Niet te stoppen

Dit jaar is de AEX niet te stoppen. De AEX is vrijdag nipt boven de MA200 gesloten. Er is een indrukwekkende stijging gaande sinds de bodem van december 2018. 8 weken van stijging zonder noemenswaardige terugslag. Een zeldzaamheid!

AEX daggrafiek 

 

En als we dan naar onze oosterburen kijken, zien we dat het lagere-toppenpatroon van de DAX nog gewoon van kracht is. De DAX had vrijdag wel een zeer sterke sessie (de laatste candle) maar is er nog niet in geslaagd om een nieuwe hogere top te plaatsen. Ook is de DAX nog ver onder de MA200.  De MA200 ligt nog 600 punten hoger.

DAX daggrafiek

Wallstreet

De decemberdaling is snel vergeten. De Dow jones noteert weer ruim boven alle MA’s. Weerstanden blijken er niet te zijn. De koopprogramma’s blijven continue bezig. De beroemde V-shape. ( een v-vormig herstel, ofwel de daling is volledig teruggedraaid.)

Geen correctie. De aanval is de beste verdediging.

Dow Jones daggrafiek

De Nasdaq heeft ook een V-shape herstel. Waar de dow jones inmiddels weer ver boven de MA200 noteert, is dat bij de nasdaq echter nog niet het geval. Deze index eindigde vrijdag exact op die MA200. De vraag voor komende week is daarmee of deze MA een rol van betekenis gaat spelen. Hier een top zou betekenen dat de weg naar beneden weer open ligt. En dat zal niet de bedoeling zijn van de handel. Toch?

Nasdaq daggrafiek

De week begint eigenlijk dinsdag pas, want de beurzen in Canada (familiedag) en op wallstreet (geboortedag van de 1e president van de VS)  zijn maandag gesloten. Krijgen we opnieuw een plusweek voor de markten? Of komt er een rondje winstnemingen aan? We volgen het op de voet.

Heb je onze nieuwe aanbieding al gelezen? Even doen !

Een nieuwe chat, een nieuwe aanbieding!

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort