Krijgen de kop-schouderpatronen een vervolg zuidwaarts?

Afgelopen week was zwakte te bespeuren. We zien lagere toppen. Er ontstaan kop-schouderpatronen. Dit zijn toppatronen als de neklijnen het begeven. De neklijnen hielden het echter nipt. Komende week een nieuwe poging om de nekjes te breken?

 

Kop-schouderpatronen in Europa

Nadat de beurzen een paar weken geleden uit hun stijgende kanalen (wiggen) waren gezakt, zien we nu overal kop-schouderpatronen opduiken. Dit zijn toppatronen die (veel) lagere koersdoelen voorspellen. Maar pas als de neklijnen het begeven is daar meer zekerheid over.

Momenteel is het simpelweg afwachten of de nekjes het begeven. Donderdag werden de nekjes getest. Op cruciale niveaus volgde steun. Logisch. Vrijdag veerden de beurzen op. Even wat lucht happen.

AEX

kop-schouderpatronen

Kop-schouderpatronen op Wallstreet

Op wallstreet zien we dezelfde patronen. Iedereen kijkt naar hetzelfde. Een val uit het stijgende kanaal met daarna een kop-schouderpatroon. Uit het boekje. Dat maakt het meteen onzeker. Als iedereen naar hetzelfde kijkt en hetzelfde ziet, dan gebeurt het niet.

S&P500 met het kop-schouderpatroon

De Nasdaq met het kop-schouderpatroon.

 

Komende week

Maandag is wallstreet gesloten in verband met memorial day. De week begint dus dinsdagmiddag pas. Maandag zijn de Europese beurzen wel open. Met een lege agenda. De bulls zullen komende week aan de bak moeten om ervoor te zorgen dat het bestaande toppatroon ongeldig wordt.  Er zal dus een nieuw koopoffensief moeten starten. Gebeurt dit niet dan breken de nekjes. Dan zou het eerste officiële draaimomentje van 2019 een feit zijn. Wait & see!

 

Onze grootste aanbieding ooit loopt nog een week. Doe je mee?

10 jaar optietrading: Jubileum-aanbieding!

Rene vd Vondervoort