Het beursjournaal van woensdag 9 juni

De dagen voor het rentebesluit van de ECB en de FED zijn traditioneel rustig met een positieve ondertoon.  Morgen komt de ECB bijeen. Beurzen staan in de wachtstand. Beleggers wachten rustig af wat Lagarde gaat vertellen. De AEX eindigde licht hoger op 719.43 punten. 

Het beursjournaal van 9 juni

Terugblik gisteren

Zonder noemenswaardig nieuws werd Unibail rodamco de winnaar van de dag met een winst van 5.9%. Een andere grote stijger was Just eat. Dit aandeel klom 3%.

Elk jaar komen er berichten van investeerders die geïnteresseerd zijn in KPN. Er wordt dan een poging tot overname gedaan. KPN heeft echter ondoordringbare beschermingsconstructies ingebouwd. Gisteren kwam de melding dat EQT en Stonepark hun overnamepoging van KPN definitief staken. Dit is geen verrassing maar toch schrokken beleggers. Het aandeel KPN was veruit de grootste daler op het damrak met een min van ruim 4%.

De AEX eindigde dus licht hoger, ook alle andere beurzen bleven dichtbij huis.

Het marktbeeld van gisteren

 

De trend van de AEX

Het wordt kantje boord voor de AEX. Gisteren werd er een nieuwe all-time-high gezet, maar onderstaande grafiek laat zien dat dit niet echt doorzet. De stijgende wig is nog wel in tact, dus verkoopsignalen staan er nog niet. Saved by the bell!

Wallstreet

Stijgende wiggen komen we inmiddels bij alle indices tegen en ook op ongeveer alle timeframes. Een stijgende wig heeft als vervelende eigenschap dat het uiteindelijk bearish is. We kunnen dus een stevige beweging de andere kant op verwachten. Maar de wiggen zijn nog niet afgerond. Gisteren lieten we de daggrafiek van de dow jones zien (ZIE HIER) vandaag is de NASDAQ aan de beurt We zien de 3 toppen, de 3 vingers in de lucht. De 3e top kan beter, kan hoger. Het patroon is duidelijk nog niet afgerond.

NASDAQ

 

Volg het nieuws van de dag hier live!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

Vooruitblik vandaag

Een verdeelde start. Kopers zullen het blijven proberen. Wordt het een fail? Je moet er niet aan denken dat er een correctie start, toch? Zoals gemeld staat alles in de wachtstand voor morgen de ECB. Gaat Lagarde hinten op taperen? Of blijft het bij pamperen?

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort